O KMETIJI

Želja v nas, da bi zopet občutili prvinskost narave, nas je pripeljala do tega, da delamo z zemljo. Kmetujemo ekološko, naravi prijazno, v zadnjih letih pa se vse bolj nagibamo k miroljubnemu kmetovanju (nadgradnja ekološkega), ki je naš naslednji cilj. Naravi se vedno zahvalimo za podarjeno in ji vračamo tako, da sodelujemo v raznih projektih za ohranjanje okolja. Tudi živali so pri nas vedno dobrodošle in dobijo hrano.

Naša kmetija je manjša netipična kmetija v razvoju, kmetijstva nismo tradicionalno podedovali, ampak izgrajujemo na novo. Trenutno se ukvarjamo s pridelavo in predelavo zelišč, določen delež pridelka pa predstavljajo tudi druga zelenjava in žita.

Načrtov in idej za naprej je mnogo. Gojiti želimo miroljuben, spoštljiv in pozitiven odnos do soljudi, sodelavcev, živali, rastlin, zemlje, skratka do vsega kar nas obdaja. V tem času velikih sprememb hočemo začutiti naravo in ji pomagati.

Naš vodilni izdelek je že dobro poznana čemaževa presna omaka. Vsi naši artikli so pripravljeni v želji, da vam ponudimo čim bolj kvalitetne izdelke, minimalno tehnološko obdelane, sveže in polnega okusa. Čemaž pripravljamo v treh oblikah: kot čemaževo presno omako, kot čemaževo presno omako z bučnimi semeni in čemaževo presno omako s konopljinimi semeni.Čemaž imamo v treh velikostih: 125 g (z bučnimi in konopljinimi semeni 130 g), 310 g in 620 g.

Poleg čemaža imamo tudi dve vrsti tinktur (čemaževo in koriandrovo) ter marmelado in kompot iz drena.

Seveda so vsi ti izdelki bio in veganski. To dokazuje tudi naš eko certifikat.

V zadnjem času se ukvarjamo tudi z lesom. Imamo dve vrsti izdelkov iz njega: pravični stol v različnih velikostih in uporabne deske, prav tako v različnih velikostih. Material je les, ki ima certifikat PEFC, sečnja pa je pravočasna.

Na spletni strani Kmetijsko gozdarske zbornice o certifikatu med drugim piše:
Certifikat PEFC daje izdelkom garancijo, da izvira iz trajnostno gospodarjenih gozdov. Ekološka zavest ljudi je vse večja. Splošno znano je, da so izdelki iz lesa bolj okoljsko primerni v primerjavi z materiali iz neobnovljivih virov kot na primer plastika, aluminij ali jeklo, vendar se kupcu ob nakupu izdelka iz lesa vseeno poraja vprašanje: ” Ali zaradi nakupa lesenega izdelka uničimo gozd?”. Sonaravno gospodarjenje, kot ga poznamo v Sloveniji ter ga izvajajo lastniki v državah, ki so vključeni v PEFC, zagotavlja, da les izvira iz trajnostno gospodarjenega gozda za razliko od lesa iz nenadzorovanih krčenj gozdov in črne sečnje, ki je prav tako na trgu.

ŠE NEKAJ SLIK Z NAŠE KMETIJE